Over mij

Danielle van Bourgondien

Danielle van Bourgondien

Sociaal psycholoog & Psychosociaal therapeut

Ik ben Danielle, 35 jaar, ik heb een vriend met een lieve kleuter van bijna 5 en ik woon in Utrecht. Ik ben rustig, positief en kan tegelijk heel krachtig zijn, afhankelijk van hoe veilig ik me voel. Want net als iedereen voel ik me ook soms best bang en onzeker; zo vind ik praten in groepen doodeng en dan ben ik liever onzichtbaar.

Als jong dromertje was ik al geïnteresseerd in de psyche en de impact van onze gedachten op ons leven (Mind & Life). Ik ben rustig, luister graag en heb een enorme drive om mensen te leren zich fijner te voelen en het leven en zichzelf minder serieus te nemen. Hiermee besloot ik psychologie aan de Universiteit van Utrecht te gaan studeren. Met veel plezier heb ik deze opleiding afgerond en ben ik in 2012 afgestudeerd als sociaal psycholoog.

Ik heb hier enorm veel geleerd over de werking van de hersens, de psyche en de invloed van mensen op elkaar, de omgeving en zichzelf. Daarna wilde ik graag ik praktische tools. Zodoende heb ik na een driejarige opleiding aan de Sociale Academie Utrecht mijn diploma als psychosociaal therapeut behaald. Ook heb ik een aanvullende opleiding tot ACT therapeut, en tot IBCT relatietherapeut afgerond. Inmiddels heb ik in de afgelopen jaren vele mensen en koppels mogen begeleiden op hun weg naar een lichter en authentieker levenspad.

 

Psychosociaal therapeut en Sociaal psycholoog

Je leest het al, het woord ‘sociaal’ komt in beiden terug. Ik koos twee opleidingen die zich richten op de mens in zijn omgeving, het leven dus, omdat wie jij bent een samenspel is van jou als persoon, de mensen om jou heen en jouw ervaringen in het leven. Ook richten deze opleidingen zich niet op het stellen van een diagnose, maar juist op de mogelijkheden en de kracht die in ieder van ons aanwezig zijn. 

 

Mind your life

Mind your life ben ik in 2017 gestart omdat ik niets liever wil dan anderen begeleiden op hun pad naar een vollediger en tegelijk ook lichter leven. En met lichter bedoel ik: liefdevolle bewustwording, met aandacht leven en het contact met alle aspecten van jezelf herstellen.

Ik weet uit ervaring hoe het is als het leven voor iemand te zwaar voelt en ik weet ook dat je met de juiste tools veel kracht in jezelf naar boven kunt halen. Ik heb zelf therapie gevolgd en doe dat nog steeds voor mijn eigen groei en ontwikkeling. Door mijn opleiding en werkervaring ben ik daarnaast nog meer gaan geloven in de positieve insteek van therapie en de kracht die in ieder mens aanwezig is. Als therapeut loop ik graag tijdelijk op met jou als cliënt, als reisgenoten, samen zoekend naar de beste route.

Klaar om als chauffeur de route van jouw leven te bepalen?