Werkwijze

Mijn werkwijze

“Weet je, veel mensen beginnen aan therapie met het idee dat de therapeut een soort verlicht wezen is, dat hij al zijn eigen problemen al heeft opgelost en dat hij het helemaal voor elkaar heeft, maar zo is dat dus niet! Het is eerder zo dat jij je berg daar beklimt, en ik de mijne hier. En van waar ik ben op mijn berg zie ik dingen op jouw berg die jij niet ziet; er is een lawine op komst of er is een ander pad dat je kunt volgen of je gebruikt jouw pikhouweel niet goed.

Maar ik zou niet willen dat je dacht dat ik de top van mijn berg al heb bereikt en dat ik daar nu lekker zit te chillen. Ik ben nog steeds aan het klimmen, ik maak nog steeds fouten en leer daar nog steeds van. En dat geldt voor iedereen. Iedereen is zijn berg aan het beklimmen, tot op de dag dat hij sterft. Maar nu komt het: je kunt steeds beter worden in het klimmen, en in het leren waarderen van de reis. En dat is nu precies waar het werk dat we hier doen om draait”

Russ Harris

Therapeut

Dit zei therapeut Russ Harris en beschrijft voor mij hoe ik therapie zie. Van mens tot mens, waarbij ik jou vanaf mijn eigen klim vertel wat ik jou zie doen en waar je wellicht een betere tool kunt gebruiken. 

Ik werk niet volgens vaste protocollen of behandelplannen. Ik geloof in de kracht en de mogelijkheden die in jou aanwezig zijn. We zoeken samen naar jouw verhaal en naar wat daar het beste bij aansluit. Als therapeut – en als mens- werk ik vanuit de grondhoudingen van empathie, onvoorwaardelijke aanvaarding en congruentie. Dat wil onder andere zeggen dat ik mij zo goed mogelijk inleef in jouw situatie, dat ik oprecht en betrouwbaar ben en dat wat jij mij ook vertelt, ik geen oordeel over jou als persoon heb.

Ik ben sociaal psycholoog en psychosociaal therapeut en je leest het al: het woord ‘sociaal’ komt in beiden terug. Ik koos twee opleidingen die zich richten op de mens in zijn omgeving, het leven dus, omdat wie jij bent een samenspel is van jou als persoon, de mensen om jou heen en jouw ervaringen in het leven. Ook richten deze opleidingen zich niet op het stellen van een diagnose, maar juist op de mogelijkheden en de kracht die in ieder persoon aanwezig zijn. 

Ik ben aangesloten bij de NFG, waarmee ik voldoe aan de door hun opgestelde kwaliteitseisen. 

 

 

 

 

Wat zeggen mijn cliënten over mij?

 

Danielle is hartelijk en rustig, ik voelde me heel veilig en op mijn gemak. Praten over gevoelens is niet mijn sterkste kant, maar ik verbaasde mezelf over mijn openheid in de sessies.

A.

Al snel na de start van de gesprekken merkte ik een mate van verlichting van mijn problemen. Ze waren er nog wel, maar beheersten mijn leven veel minder. Ik leerde me te richten op alles wat er nog meer is, en wat voor mij belangrijk is in het leven. Wat ik heel fijn vond is dat Daniëlle zich open, begripvol en gelijkwaardig opstelde.

Marijn

De sessies

  • Je kunt via whatsapp, met het contactformulier of per mail op info@mind-your-life contact met me opnemen. Stel gerust je vragen en als je het fijn vindt eerst even te bellen dan maken we kosteloos telefonisch kennis. 
  • We plannen een intake, waarin ik een zo goed mogelijk beeld van jou als persoon, jouw situatie en jouw wensen verkrijg. Ook vertel ik je wat ik voor je kan betekenen en ik vertel je meer over de methodes die ik inzet. Samen kiezen we hierin een voorlopige richting voor de opvolgende sessies.
  • De basis van de sessies samen ligt in het helpende gesprek. Als ondersteuning zet ik verschillende werkmethodes in. In alle sessies zullen onderdelen van mindfulness en ACT terugkomen. Uitleg hierover vind je hieronder of klik hier.
  • Aan het eind van iedere sessie maken we een afspraak voor de volgende keer. Hoeveel sessies gewenst zijn kunnen we samen bespreken. De keuze ligt uiteindelijk bij jou. 

Mijn Specialiteiten

Wat is mindfulness?

Een gehyped concept, maar eigenlijk is mindfulness niets anders dan met aandacht aanwezig zijn bij alles wat zich op dit moment via je zintuigen openbaart. Je ademhaling bijvoorbeeld, de stoel waar je op zit, de kleuren die je om je heen ziet, de temperatuur die je voelt en zo ook de gedachten die door je..

lees meer

Wat is ACT?

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) behoort tot een nieuwe veelbelovende ontwikkeling in de (cognitieve) gedragstherapie. Het is een therapievorm waarbij jouw inzet en actie van belang is. Je onderzoekt jouw waarden en leert om je te gedragen als de persoon die je diep van binnen bent..

lees meer